پادکست
پادکست
پادکست چیست ؟
پادکست (به انگلیسی: Podcast) یا پادپخش انتشار مجموعهای از پروندههای رسانه دیجیتال است که توزیع آن در اینترنت با استفاده از فید صورت میگیرد، و توسط کاربران معمولاً بر روی یک پخشکنندهٔ موسیقی دیجیتال قابل دریافت و پخش است. این روش ارائهٔ محتوا در سال ۲۰۰۴ محبوبیت و گسترش یافت.
برای دریافت آن، معمولاً از برنامههای خبر خوان که از خدمات وب استفاده میکنند استفاده میشود و بر روی رایانههای خانگی و یا پخشکنندههای موسیقی دیجیتال قابل پیاده سازی است. قابل ذکر است که عمل دریافت پادکست را پادکچ (به انگلیسی: Podcatch) میگویند. سایت فارسی زبان GlanceRSS برای اولین بار در بین سایتهای اشتراک گذاری RSS سرویس پادکچ را در سیستم خود افزوده است و پادکستهای گوناگون را یکجا به اشتراک همگان درآورده است. نرم افزارهایی نظیرiTunes، Juice، یا CastPodder به کاربران اجازه می دهند تا مطالب وبلاگ را دریافت و پادکست های آنها را در اجرا کننده ها ،اجرا کنند.
ویژگی ها
پادکستینگ نیز مانند روشهای دیگر ارائهٔ محتویات رسانهای بر روی اینترنت (بهعنوان مثال پخش رادیویی و Online Audio/Video streaming) از ارسال پرونده استفاده میکند. اما پادکستینگ دارای چند تفاوت عمده با این روشهاست :
- پادکستینگ بر خلاف سایر روشهای ارائه محتوای صوتی که به روش Push Technology کار میکنند، بر اساس روش Pull Technology است. یعنی، در این روش، مصرف کننده بر اساس تقاضای مشخص خود، به محتوای وب دسترسی دارد و مانند رادیو، مطالب به او تحویل داده نمیشود بلکه او آنها را بر اساس نیاز خود تحویل میگیرد.
- در این روش، مصرف کننده محتوای مورد نظر را توسط دستگاههای پخش غیر از رایانه نیز استفاده میکند و در زمان استفاده، لزوماً نیازی به دسترسی به کامپیوتر نیست. معمولاً دستگاههایی که میتوان پادپخشها را روی آنها شنید، همان دستگاههای پخش موسیقی دیجیتال هستند که عموماً بسیار کوچک و قابل حملاند. در نتیجه کاربر در هر زمان و مکانی قادر به استفاده از محتوای صوتی خواهد بود.
- محتوا پس از دریافت از اینترنت، بدون نیاز به ارتباط با اینترنت، قابل استفاده خواهد بود در حالی که در سایر روشها، نیاز به حفظ ارتباط اینترنتی برای استفاده از محتوا وجود دارد.
- در این روش، امکان شنیدن هر بخش از محتوا، جلو و عقب بردن آن، شنیدن محدودهٔ خاص از محتوا و سایر کنترلها از طرف کاربر ممکن است. کاربر به هر تعداد بار که بخواهد میتواند محتوا را گوش دهد در حالی که در رادیو اینترنتی، چنین امکانی به خودی خود وجود ندارد.
- در این روش، نیازی به مراجعه به وبگاههای مختلف برای دسترسی به انواع محتویات نیست و با تنظیم نرمافزار و افزودن نشانی پادپخش موردنظر به فهرست، کپی محتوا به رایانه و در نهایت به دستگاه پخش آن بطور اتوماتیک انجام شده و کاربر همیشه آخرین و جدیدترین اطلاعات را در دستگاه پخش مختوای صوتی خود خواهد داشت.
چگونه کار می کند ؟
- پرونده صوتی/تصویری خود را بسازید ( معمولا MP4 یا MP3 )
- آپلود پرونده
- دادن پیوند به پرونده در نوشتهو
- وردپرس بطور خودکار در فید به پرونده شما پیوند می دهد
- دنبال کننده های شما از طریق نرم افزارهای “اشتراک”، مشترک خبرمایه وبلاگ شما می شوند و پرونده های تازه را دریافت می کنند.
استفاده از وردپرس برای پادکست
تنها کاری که باید انجام دهید این است که به در نوشته خود به نشانی پرونده پادکست در سرور پیوند دهید و وردپرس بقیه کار را به طور خودکار انجام می دهد و برچسب ها و پیوندهای لازم را به نوشته شما در فید وبلاگ می چسباند.
مهم : به یاد داشته باشید برای نشانی از آدرس کامل استفاده کنید.
اشتباه: <a href="my-podcast.mp3">پادپخش من</a> درست : <a href="http://example.ir/my-podcast.mp3">پادپخش من</a>
خب فقط یک مرحله دیگر، اینکه به فید RSS خود پیوند دهید :
http://example.ir/wordpress/?feed=rss2
یا اگر از Atom استفاده می کنید :
http://example.ir/wordpress/?feed=atom
برای راحتی کاربران iTunes خود می توانید از itpc در اول نشانی به جای http:// استفاده کنید.
itpc://domain.ir/path/?feed=atomفراخوانی پادکست ها
می توانید به پادکست ها نشانی اختصاصی بدهید برای اینکار :
- یک دسته بسازید و نام آن را به طور مثال ” podcasts ” قرار دهید.
- نوشته های مربوط به پادکست را در آن قرار دهید/یا نوشته هایی که در آن ها از پرونده های صوتی/تصویری اصتفاده کرده اید
- اکنون پادکست های شما در نشانی مانند زیر قابل دسترسی است :
http://example.ir/wordpress/?feed=rss2&category_name=podcastsو هم اکنون پادکست های شما در نشانی های خوراک شما نظیر http://example.ir/podcasts/feed/rss2 برای RSS2 و http://example.ir/podcasts/feed/atom برای Atom در دسترس است. ( در ضمن RSS2 پادکست ها را بهتر پشتیبانی می کند )
پیوند به بیرون